Ets el visitant número:

dijous, 27 d’octubre del 2016

Turning Point. Sistema de votació interactiva.

TURNING POINT 



El turning point és un sistema de votació interactiva què es fa servir juntament amb el power point. Aquesta aplicació serveix per generar informes, crear llistes d'assistència, portabilitat de dades. creació d'equips, diapositives instantànies, podem comparar resultats obtinguts, donar resposta amb imatges i introduïr vídeos.

El seu ús és molt senzill, només cal clicar a un comandament a distància i les respostes ja s'aniràn reporduïnt a la pantalla, ja sigui una PDI o un projector. També podem fer ús del Turning Point per a examinar d’una manera més dinàmica i divertida als alumnes, amb la finalitat de saber si han adquirit correctament els coneixements explicats a l’aula i alhora, ells estar més motivats que fent una classe amb un full i un llapis. 
Crec que és una molt bona eina per introduir les TIC a les aules d’educació infantil.





La teoria de les intel·ligències múltiples.

LA TEORIA DE LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

Resultat d'imatges de inteligencias multiples
Va ser inventada pel Dr. Howard Gardner de la Universitat de Harvard.


Què és la intel·ligència? La capacitat per a resoldre problemes, la capacitat per a generar nous problemes per a resoldre i la capacitat de crear productes o oferir serveis valuosos dins d’un determinat àmbit cultural.

Necessitem totes les intel·ligències, totes són igualment importants, es combinen de forma única en cada ésser humà i totes les persones les tenim totes en diferents graus de desenvolupament.

LES 8 INTEL·LIGÈNCIES

  • Intel·ligència musical: Facilitat en la composició, la interpretació, la transformació i la valoració de tot tipus de música i sons. Es distingeix pel plaer de sentir la música, els sons i els ritmes.
  • Intel·ligència lingüística: Es distingeix pel plaer en el llenguatge i la parla.
  • Intel·ligència lògica-matemàtica: Es distingeix per les elevades  habilitats en la resolució de problemes lògics i en les matemàtiques.
  • Intel·ligència espacial: Consisteix a formar un model mental del món en tres dimensions, pensen en imatges, en espais i en superfícies.
  • Intel·ligència corporal-cinestèsica: És la capacitat d'utilitzar el mateix cos per realitzar activitats o resoldre problemas.
  • Intel·ligència interpersonal: És la capacitat de comprendre i entendre altres persones i treballar eficientment amb elles.
  • Intel·ligència intrapersonal: És la capacitat per comprendre's a un mateix que contingui els propis desitjos i pors i, utilitzar aquesta informació en la pròpia vida.
  • Intel·ligència naturalista: És la capacitat que tenim per distingir, classificar i utilitzar els elements naturals.






LES PDI 

Què és una pissarra digital?

Resultat d'imatges de pissarra digital interactivaLa pissarra digital és un sistema tecnològic que consisteix en un ordinador multimèdia i un projector que la seva funció és projectar sobre una pantalla o paret el que veiem a l'ordinador. Les imatges es poden controlar a través d'un llapis, marcador o amb el dit.

Avantatges i inconvenients de l'ús de les PDI a les aules.



Amb aquesta presentació realitzada amb el Google docs hem realitzat una relació dels avantatges i inconvenients que hem trobat que tenen les PDI quan s'utilitzen a l'escola.

En general, hi ha més avantatges que inconvenients, encara que tot dependrà de les capacitats didàctiques que tingui cada professor alhora de treballar amb aquesta eina i de com la apliqui a l'aula, ja que segons s'utilitze pot ser una eina fonamental per l'aprenentatge o una eina de suport.

L'ideal és que sigui una eina bàsica per l'aprenentatge perquè és motivadora i facilita l'aprenentatge en la diversitat.

Sembla extrany que aquesta meravellosa eina de la informàtica també tingui els seus inconvenients però gairebé tots estan relacionats bàsicament amb el tipus d'eina, és a dir, són inconvenients de caràcter tècnic, tecnològic i de manteniment dels seus components.


Des d'aquí vull encoratgar a tots els centres educatius a incorporar les PDI a les seves aules i deixar enrerre les aborrides pissarres de guix.


Resultat d'imatges de pissarra digital interactiva



dimecres, 12 d’octubre del 2016

Google Apps

GOOGLE APPS 

Segons vikipèdia, Google Apps és un servei de Google que proporciona de manera independent les versions personalitzades de diversos productes de Google amb un nom de domini personalitzat pel client. Compta amb diverses aplicacions Web amb funcions similars als paquets ofimàtics tradicionals: GmailGoogle GroupsGoogle CalendarGoogle TalkGoogle DocsGoogle Drive i Google Sites. Va ser la visió de Rajen Seth, un empleat de Google que més tard va desenvolupar Chromebooks.

Google Apps té moltissimes utilitats però per tal de no fer-ho no molt llarg, només us parlaré de les més importants i les que nosaltres, els usuaris, en fem un ús més constant. 

CERCA:  Pots fer milions de cerques per la xarxa(notícies, imatges, vídeos...)

MAPS: El google maps et serveix per situar-te a un lloc on no has estat mai i vols anar a un lloc què no conèixes. És ràpid i senzill. 

YOUTUBE:  És un lloc web el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. 

GMAIL: És un servei de correu electrònic gratuït que t'ofereix google.  

DRIVE:  Amb google drive tens la possibilitat de crear documents escrits, fulls de càlcul, presentacions amb diapositives i formularis. Els pots compartir amb totes les persones que vulguis amb un simple enllaç i no fa falta guardar-ho a un USB, simplement entrant al teu compte de DRIVE de manera online ja ho tens! També pots emmagatzemar fotos i aquestes també es guarden al mateix moment a l'àlbum picasa

GOOGLE+ : És una manera molt còmoda de parlar amb la gent del teu voltant.

TRADUCTOR:  Google translate et tradueix tot un text o simplement paraules soltes, d'un idioma a un altre. Ara també tens la opció de seleccionar un document des del ordenador i penjar-lo al traductor. 


Quines aplicacions didàctiques i metodològiques té el Google Drive per als professors o per ensenyar als nens/es d'Educació Infantil? 
Com us he dit abans, google drive té moltíssimes aplicacions, però el fet de poder crear documents escrits, fulls de càlcul, presentacions amb diapositives i formularis et facilita molt la vida al moment de poder comunicar-te amb la famíia del nen/a al qual ensenyes. Per exemple: amb un simple formulari de google pots decidir entre tots quin és el millor dia per fer la reunió amb els pares. 






dimecres, 5 d’octubre del 2016

WebQuest.Cat

L'altre dia vaig parlar del portal XTEC, avui explicaré què és una webquest.

Ens hem de fer dues preguntes, QUÈ ÉS i QUE PODEM TROBAR-HI

Què és:

Ella mateixa es defineix al portal com: "Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats."

Què podem trobar-hi?

Al web podem trobar 16 pestanyes, ara explicaré una mica què conté cada apartat: 



PORTADA: En aquest espai es posa informació sobre notícies recents i què poden ser d'utilitat per al consumidor. 

QUÈ ÉS UNA WEBQUEST? Aquí ens adjunta la definició que us he posat al principi de l'entrada d'avui.

ASSOCIACIÓ: Estan els noms de totes les persones que formen la junta directiva, altres colaboradors i els seus objectius. 

QUI SOM: Aquesta pestanya ens mostra les cares dels qui formen el webquest amb una petita explicació de cadascú.

CONTACTA'NS: Ens deixa el seu correu per si els hi volem fer alguna consulta.

DIRECTORI DEL WEBQUEST: Aquest apartat és el més important i de més utilitat per a un mestre/a d'educació infantil. Hi ha moltíssima informació i de moltes categories. Però us vull explicar una mica quina informació conté sobre l'educació infantil (descoberta de l'entorn) , fent click al següent enllaç trobareu informació de tot el què conté.

TWITTER: Ens mostra un enllaç a la seva pàgina de twitter. 

JORNADES WEBQUEST: Informació sobre les 6 jornades que s'han dut a terme fins al moment. 

CONCURS WEBQUEST: S'han fet 2 concursos webquest. 

VÍDEOS,BLOCS I WEBS NOSTRES I LLIBRES: Ens adjunta diferents vídeos, blocs, webs i llibres que poden ser del nostre interès.

BLOC DE NOTÍCIES: Diferents persones adjunten links amb informació que ells creuen important. 

CARME BARBA: Condol a la família de la Carme, una persona molt imporant per la comunitat WEBQUEST.

I finalment trobem ESCOLA D'ESTIU 2016: Presentació i informació del casal d'estiu del 1 al 15 de Juliol.